Betimmering en houtwerk Charterschip

Momentopnames van het timmerwerk op de Stevenaak, onderstaand vindt u een paar foto’s die een indruk geven over de voortgang van de buiten en binnen betimmering.

Buitenbetimmering

Al het rond hout, zwaarden en roer zijn in hout uit gevoerd. Het roer is hoog en slank waardoor het bijzondere achterschip nog meer in het oog springt.
De koekoeken, ingangen en kuipbetimmering zijn uitgevoerd in een kwaliteit die men eigenlijk op lemsteraken verwacht. Dus veel massief hardhout waarbij wij de keuze voor teak en mahonie hebben gemaakt. De uitstraling hiervan doet meteen aan een lemsteraak denken.

Rondhouten en roer en zwaarden gemaakt bij SRF Even het roer passen wij vinden het een mooi geheel zo Ook de zwaarden zijn mooi gelukt De koekoek wordt aan boord gebracht in Sneek Jouke heeft mooi werk geleverd Jouke Ykema bezig in de kuip Lakken van de kuip door Jacob en Beint

Binnenbetimmering

De binnenbetimmering is geheel in massief mahonie met bossing panelen uitgevoerd. Alle plafonds zijn van massief grenen kraaldelen en de wanden in de slaapvertrekken zijn van massief grenen vellingschoten opgetrokken.
Er zijn veel authentieke elementen in het interieur verwerkt. Zoals antieke deurkrukken, het toilet wat afgesloten kan worden met bijzonder "vrij en bezet" beslag. Bakelieten stopcontacten en schakelaars met draaiknoppen die het licht aan en uit schakelen waarbij men een klik hoort.
In het mahonie aanrechtblad zit een originele tegelbak. Rondom is het aanrecht afgewerkt met hand gemaakte witjes waarvan enkele voorzien zijn van blauwe nautische afbeeldingen, deze vind u ook boven de wastafels in de slaapvertrekken en de douche toiletruimtes.
Het totaal heeft een klassieke en authentieke uitstraling, het kompas in de eettafel voegt er nog een nautisch tintje aan toe.

Voorste Salon wordt ingetimmerd Werkplaats in het schip Bossing panelen wand uitzetten Alles massief mahonie Dit zal dan de sfeer van het gehele schip moeten worden De koekoek van binnenuit gezien Lakken terwijl Jouke lekker verder timmerd Deurtjes lakken op de zolder in Sneek De salon is klaar nu de rest nog Massieve wand een perfecte geluidisolatie tussen de hutten Lambrisering in de gang Ook met bossing panelen Twee persoonshut met stapelbed Vuilwatertank Ook de tafels zijn van massief mahonie Wijn of wiskey onder de tafel? Binnen kunnen we ook de koers bepalen Kastenwand in voorste salon

De indeling

We hebben gekozen voor een indeling met twee dagverblijven. Voorin de kop is de lounge / salon en achter voor de kuip, de keuken met een grote eethoek. Daar tussen 5 twee persoons hutten, 2 douche /toilet ruimtes en een pantry.

De lounge /salon is geschikt om gezellig met elkaar te borrelen of tv te kijken. Deze ruimte is ook geschikt om te vergaderen, eventueel met een presentatie vanaf het grote ingebouwde TV scherm. Tijdens het vergaderen kan een kok ongestoord de catering voorbereiden in de keuken, waar men na de vergadering kan aanschuiven en genietend van lekkernijen informeel kan na praten.Tijdens dagtochten kan de dressoir kastenwand in de lounge / salon worden gebruikt om een buffet op uit te stallen.

De slaapvertrekken zijn allemaal voorzien van warm en koud stromend water, centrale verwarming waarbij men zelf de temperatuur kan regelen. Voldoende hang- en legkasten, 220volt, zelfs in de bovenste kastjes van de wastafel om te gebruiken voor laders van o.a. tandenborstels en dergelijke.

De douche toilet ruimte is voorzien van een ruime douchecabine, een toilet zoals men ook thuis gewend is, verwarming, wastafel met warm en koud stromend water en 220 volt voorziening.
De keuken is voorzien van vaatwasser, koelkast, elektrische oven, elektrische kookplaat en een rijk voorziene kommaliewant. Daarnaast een grote zithoek om met elkaar te kunnen genieten van een maaltijd of om gezellig te borrelen.

De voortgang

Eind 2009 is de kuip betimmering met ingangen en schuifluiken door Jouke Ykema aangebracht op onze werf in Sneek. Vervolgens werd ze iedere winter door Jouke een stukje verder betimmerd. In 2010 werd de voorste salon aangebracht voorzien van vele kasten met paneeldeuren. In 2011 zijn de hutten met douche / toilet en pantry aangebracht.
In 2012 de keuken. In 2013 en 2014 stond de ontwikkeling tijdelijk stil door de verkoop van ons bedrijf in Sneek gevolgd door de verhuizing naar Leeuwarden.
In 2015 is het schippersverblijf in het paviljoen aangebracht en het gehele interieur kwam in dit jaar geschilderd en wel klaar.
Get in touch

Charterschip AALTJE ENGELINA Betimmering en houtwerk op Charterschip Engelina. Charterschip Aaltje Engelina, stevenaak zeilschip huren voor 10 - 12 personen, Luxe stevenaak te huur - zeilvakantie in Friesland, Holland, zeilen op de friese binnenwateren, op het IJsselmeer en op de Waddenzeeland. Zeilschip voor zeiltochten, vergaderingen, als hotelschip en groepsaccomodatie in Friesland huren. Betimmering en houtwerk op Charterschip Engelina.

© Stevenaak AALTJE ENGELINA 2016 - 2024
De Zwemmer 1 • 8939 CA Leeuwarden • Nederland