Zeilen in Friesland met traditioneel zeilschip

De Friese binnenwateren

Rivieren, kanalen en meren


Zeilen in Friesland - Friesland biedt een groot vaargebied voor zeilschepen, met vele meren, zoals het Sneekermeer, de Fluessen, het Lauwersmeer, ... Naast diverse kleine gezellige stadjes en dorpjes vindt u vele kosteloze overnachtingsplaatsen in de vrije natuur ( Marrekrite steiger).
Het IJsselmeer is via Makkum, Workum, Stavoren en ook via Lemmer te bereiken. Vaartijd naar het IJsselmeer op de motor is met een platbodem vanuit Leeuwarden rond vijf tot zes uren. Via Harlingen op de staandemasten route bereikt u de Waddenzee om naar Terschelling, Vlieland, of Texel te zeilen. Schiermonnikoog en Ameland zijn te bereiken via Lauwersoog.

Friesland, de friese binnenwateren Friesland

Friesland (bron: Wikipedia, de vrije Encyclopedie)

Friesland, Fries en officieel: Fryslân is een provincie in het noorden van Nederland. Friesland telt 647.239 inwoners (30 september 2012). De hoofdstad is Leeuwarden . Zowel het Fries als het Nederlands heeft in de provincie de status van bestuurstaal .
In het oosten wordt Friesland begrensd door Groningen en Drenthe , in het zuiden door de provincies Overijssel en Flevoland , in het zuidwesten door het IJsselmeer en in het westen en noorden door de Waddenzee (buiten de Waddeneilanden door de Noordzee ). Door de Afsluitdijk is Friesland verbonden met Noord-Holland . De Friese waddeneilanden Vlieland , Terschelling , Ameland en Schiermonnikoog zijn bereikbaar met veerdiensten. Vanuit Harlingen naar Vlieland en Terschelling, vanaf Holwerd naar Ameland en vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog.Elfsteden van Friesland

(klik op een plaatsnaam voor meer informatie)

Nederlandse naam
Friese naam
Leeuwarden Ljouwert
Sneek Snits
IJlst Drylts
Sloten Sleat
Stavoren Starum
Hindeloopen Hylpen
Workum Warkum
Bolsward Boalsert
Harlingen Harns
Franeker Frjentsjer
Dokkum Dokkum

meer Friesland op Wikipedia

Get in touch

Charterschip AALTJE ENGELINAZeilen in Friesland met traditioneel zeilschip. Vergaderen aan boord in een hele bijzondere sfeer. Hotelschip Aaltje Engelina boek nu een kamer of het schip. Charter Friesland verhuurd sinds bijna 20 jaren tevens platbodems en Lemsteraken met en zonder schipper hier kunt u een Tjalk huren, Skutsje huren, Klipper huren in Friesland. Zeilen in Friesland met traditioneel zeilschip. Vergaderen aan boord in een hele bijzondere sfeer. Last Minute Rond- en Platbodem Jachten. Lemsteraken online boeken in Friesland. Hotelschip Aaltje Engelina boek nu voor 2018 een kamer of het schip. Sfeervolle seminarruimte voor groepen te huur Friesland. Zeilen in Friesland met traditioneel zeilschip.

© Stevenaak AALTJE ENGELINA 2016 - 2024
De Zwemmer 1 • 8939 CA Leeuwarden • Nederland